Isnin, Oktober 24, 2011

GIVEAWAY Herba Maharani Puanbee & Ayujamal


Assalamualaikum...
Alhamdulillah dapat lagi ibu joint contest, kali ini contest @ GA Herba Maharani...
Eceli dah lama sangat ibu berangan2 nak beli Herba Maharani ni, ye lah nak mencuba untuk dapatkan zuriat kedua pulak.... So bila terjumpa GA ni ibu pun mencuba nasib manalah tahukan boleh menang..... Ok GA kali ini dianjurkan oleh Puan Bee serta penaja bersama Ayujamal & yang paling penting GA ini khas untuk kaum Wanita.....
.
Jika anda berminat jom ” Sertai Giveaway Herba Maharani Puanbee & Ayujamal Hanya dengan 3 langkah mudah ” dengan  Klik sini...

Ok jom pakat joint 
Semoga Berjaya!!!!!!!

Ahad, April 10, 2011

Giveaway Ole-Ole Dari Bandung


Wehoooooppp...
Aiyyaaaa ibu ingat ini GA org laen maa..
baru tadi ibu pelacan ini GA tawan ibu mrs.Ztee mama Malikha
Ayoyooo... apa macam boleh tal perasan bakal besan buat giveaway???
Sowiii Ztee yup...

Ok pade sesaper yang teringin nak menyertai bolehlah klik kat link yang ibu bagikan kat bawah niii
ok selamat menjointkan diri daaa




'

Selasa, April 05, 2011

.:: 1st CONTEST KASIH IBU ARIF ::.


INI N3 MEKAT & MELEKIT SILA SCROLL KE BAWAH UNTUK N3 TERBARU
MELEKAT MELEKIT SEHINGGA 5/4/11


Assalamualaikum kawan2 ibu..
Sebelom ni ibu pernah suarakan pada korang yang ibu nak adekan contest untuk korang & followers ibu kan? ok hari ini bersempena tertubuhnya "Galeri Buku Ibu" ibu adakan contest ini khas buat semua teman2 tersayang.

sila ke blog utama ibu jika ingin joint!!!





'

Khamis, Mac 17, 2011

Contest Gaya Manja Si Anak



Hoyyeeeeeeeeee...
Nak Joint sila klik link kat atas ok?
Dan Gambar yang Ibu pertaruhkan ialah
.

Tadaaaaa... My chenta Hati Ibu Ahmad Arif Atan
2 tahun 3 bulan

Dan mangsa tag Ibu




'

Sabtu, Mac 12, 2011

.:Habib Nak Bagi FM Kat Acik2 Sume:.


Waaaa... anakanda habib yang syomel ni, 
Nak bagi acik2 adiah yerkkk... Acik Nana nak tau..
*
Ok pada tentawan Ibu yg nak joint GA by Zura Habib ni sila lah berkunjung ke blog beliau.
@
Klik je SINI


'

Jumaat, Mac 11, 2011

.::Contest Anakku Menangis comel::.

Salam,
ibu nak joint contest by mamaema


Ok sesape yg berminak sila klik SINI
&
Syarat-syarat yang harus dipatuhi:

1. Orang Malaysia & Alamat Malaysia (yang tinggal kat oversea tu boleh kasi alamat Malaysia)
Yep Saya orang Malaysia Asli

2. Boleh jadi follower saya tak?...bolehkan.....
Udah tentu boleh id sitidarna sanoesi

3. Buatlah entri pasal contest ini dengan tajuknya " Contest Anakku Menangis Comel".
Done

4. Pastu tinggalkan link contest korang tu kat komen sini (n3 contest mamaema)...bukan komen kat entri lain. 
Done

5. Jangan lupa letak banner saya ni kat entri korang tau. dan jangan pula lupa upload gambar anak yang nak join tu...
Done jugak lah.
6. Bagitahulah nama anak dan nama ibu/ayah yer.. umur anak juga
Nama Anak: Ahmad Arif
Nama Ibu: Siti Darna
Nama Abah: Atan Ahmad
Umur Anak 2 Tahun 3 bulan

7. Last sekali, kenalah tag 3 orang kawan.... barulah meriahkan
.

.

.
Dan ini gambaq yang ibu pertaruhkan!!!






EL'S GIVEAWAY


Salam semua..
Giveaway by Madam El's
Ok dibawah adalah antara syarat2 yang perlu dipenuhi.
 .
.
.

  1. wat n3 bertajuk EL'S GIVEAWAY 
     udah buk!
  2. kopipes banner GA aku (yang kelihatan huduh lagi hina itu) dan backlink to dis n3
  3. peserta mestilah ahli berdaftar GHMB 
    udah jugak buk!
  4. mestilah pernah memberi sekurang2 nya 5 komen pada mana2 n3 dlm blog ini  
    Nak + komen la ni!!!
  5. jawab soklan ni dlm cara paling kretip::: sejak bila blog ini di activate kan?
    Sejak bila ye? jap!!!! ermmm teman cuba jawab ye bila blog mike ni di aktifkan...
    mengikut hasil siasatan teman blog mike ni mula diaktifkan pada 17 june 2010..
    Dengan n3 ni http://eliyaezlinalias.blogspot.com/2010/06/welkam-welkam-welkam-since-dis-is-my.html
    Haa betul tak?

    Finishhhhhh!!!


Rabu, Mac 09, 2011

.: Kak Pah Giveaway :.


Wottt wottt
GA by Kak Pah
Ibu di tag oleh Oshin Jamil

Ok saper nak joint sila klik link kat bawah ni ye

Tag 3 mama hots

'

Ahad, Mac 06, 2011

"Contest MAS Photo Collage"


Ok kali ni contestnya berlainan dari biasa, ermm macam2 si Mas Ahmad Safwan ni tapi kreatif idea dia.
.
.
.
.
Menariknya n3 ibu kali ini ialah mengenai contest ni lah, 
lain dari yang lain dan tak kurang menariknya gambar yg ibu pertaruhkan kat bawah ni
.
.

.
.
TEMA KESAYANGKU

 

Ibu gunakan khidmat encik photoscape untuk hasilkan gambar kat atas ni,
bagi ibu menggunakan photoscape lebih mudah dari yang lelain mungkin sbb ibu tak reti hehehe.

Sesaiapa nak joint klik la link kat bawah ni

Dan mereka yang ditag ibu


'

Sabtu, Mac 05, 2011

"Posing With Ur Love One - Giveaway"


Jom joint contest  "Posing With Ur Love One - Giveaway" 
Ibu nak joint jugak tak kira
&
Gambar kat bawah yang ibu pertaruhkan
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tapi sbelom tu slogan ibu "majulah sukan untuk negara" ehhh silap sorry... slogan sebenar ibu letak kat bawah gambar ye....
.

 " I love Mr.Lalink & My Chenta Hati Arif so so much "
penambahan Muahhhh1000x



Ok tata
'

Jumaat, Mac 04, 2011

Lucky Draw Ratu Tupperware

Salam... 
Ini contest ke2 melibatkan tupperware
Ok...Oleh kerana tarikh tutup 7 march ni ibu nak joint jugak mana lah
tahu kot2 ade rezki untuk ibu menang, kena plak keesokakanya 8 march adalah bufday ibu...



Syarat2nya amatlah mudah...
Cuba lihat kat bawah ni.......

 Jadi Follower Ratu Tupperware
 Letakkan Banner di sidebar blog anda
 Post entry mengenai contest ini
{tajuk n3 mestilah "Lucky Draw Ratu Tupperware"}
 dan yang terakhir sekali sila tinggalkan jejak@komen di entry ini
beserta link entry contest yang telah anda buat 

Ok sesaper berminat sila klik link ni ye -----> http://ratu-tupperware.blogspot.com/2011/02/assalamualaikum-dan-salam-sejahtera.html

Walau tak suruh tag ibu nak tag semua kawan2 ibu di GHMB


'

Rabu, Mac 02, 2011

Contest JANGAN pandang camera!!!


Macam biasa ibu joint contest lagi...
so sesiapa yang berminat sila klik link ni ye?
&
Ini gambar yang ibu pertaruhkan
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
.

Gambar masa 1st time jumpa
  Mumy Aaron & Kay Ames x pandang camera kan baik ibu @ Arif
Ibu nak tag 2 nama yg ibu sebut kat atas td dan Qisha Qhairulnizam!!!!!
.
.
'

Sabtu, Februari 26, 2011

.:: DilaLoveAwi Giveaway ::.

Salam....
Haaa kali ini ibu di tag oleh lady D


Hahh tunggu apa lagi jom joint GA ni, syarat2nya amatlah senang.. 
tarikh tutup 28/02/11
masih sempat!!!
Ibu nak tag Puan Sri Za
&
'

Jumaat, Februari 25, 2011

.::Contest Kc: Anda Di Tembak::.



Salam ibu start joint contest lagi....
kali ni ibu joint contest anjuran Kakicandid.com
Gambar2 kandid ibu semuanya ade di Album FB ibu kalau nak lihat sila klik SINI
Sesapa yg berminat sila klik link yang ibu bagi ni ye..... haaa yang kat bawah ni
Cepat2 sblm terlambat!!!!

'

Rabu, Februari 23, 2011

.::GA:SAYA NAK HADIAH DARI MOMMY::.

SAYA NAK HADIAH DARI MOMMY


Yap... korang berminat nak sertai GA ni?
Kalau berminat meh tekan Link ni ok? link kat bawah ni...
~*~
Ok ibu nak tag


'

Ahad, Februari 20, 2011

.::1st Giveaway Sayangku Faish::.

Tadaaaaa.... GA lagikkk
Kali ni By Blog Sayangku Faish

Ok kat atas ni banner GA ni so sesiapa yang berminat & nak tahu syarat2nya boleh lah terus klik link ni ya http://faish5807.blogspot.com/2011/02/1st-giveaway-sayangku-faish.html#comment-form


Ibu nak tag Che Are



'

Sabtu, Februari 19, 2011

GIVEAWAY PERTAMA: Jom Blogwalking Contest by Abgteror

Hai kawan2 ibu... haaa kali ni ibu joint contest yang dianjurkan oleh kaum adam ni kira julung2kalinya ibu menggunakan blog contest ibu ni untuk joint contest by kaum adam... Ok tengok banner Abgteror ni smartkan?

ads


GIVEAWAY PERTAMA: Jom Blogwalking Contest Dari Abgteror Sempena 3 Bulan Berblogging
TARIKH MULA: 23 Februari 2011
TARIKH TUTUP: 23 Mac 2011
PENYERTAAN: Semua Yang Berminat (Klik pada banner)
SEBARKAN SEKARANG UNTUK PENYERTAAN!!!


Syarat Penyertaan:
Mestilah warga Asia Tenggara, tidak menggunakan auto blogwalking, tidak hisap dadah, tak buat maksiat, tak minum arak, solat jangan lupa yea, tidak pernah menderhakai kedua ibubapa, tak pernah buang bayi, tak pernah lumba haram, tak terlibat dengan masalah sosial, tak ponteng skolah dan tak pernah pecah rumah. Kalau nak folow, folow la....lau tak pun still sah penyertaan.

Cara-cara Penyertaan:
1. Ambil banner dan pamerkan ke blog anda selama kontest ini berlangsung.
2. Abgteror tak wajibkan sesiapapun untuk membuat entry atau tag rakan. (kalau nak alhamdulillah, syukur, tuhan jea yang dapat balas jasa baik anda) Abgteror benarkan untuk copy paste post ini.
3. Cara blogwalking mestilah melalui klik banner yang diberikan. (untuk memudahkan counter)
4. Abgteror mungkin akan kurangkan bw untuk tidak berlaku ketidakadilan. (bukan sombong)
5. Pemenang akan ditentukan mengikut jumlah link terbanyak dalam stat refferal.
6. Sila sahkan penyertaan anda di ruangan komen.


HADIAH:
Seorang pemenang yang telah dinilai akan memenangi Jersi Negara atau Kelab pilihan sendiri ( gred super ). Hadiah akan dipos kepada pemenang. Kalau pemenang di Kuala Lumpur atau Puchong atau Perlis sahaja yang akan dihantar sendiri oleh abgteror. Bagi peserta dari Indonesia, beri masa sikit ok. Hadiah buat pemenang ke-dua dan ke-tiga akan dipertimbangkan.



'

.::My Comel Tido Contest::.


Salam sayang..
Seperti biasa ibu nak joint contest lagi...
kali ni contest by blog littlebutterangel.blogspot.com

Dan ini lah gambar yang ibu pertaruhkan....
Ahmad Arif B. Atan Tido di kerusi opis ibu, Ciankan tido gittu tapi syomel tengok masa tu keadaan Ahmad Arif.

Nama teman: Siti Darna Sanoesi
Nama Anak teman: Ahmad Arif Bin Atan
Umur: 2 Tahun 2 bulan 5 hari (masa n3 ni dibuat)

Sesiapa yang berminat nak joint contest ni boleh lah klik link yang tertera disini


'

Jumaat, Februari 18, 2011

.::Smiley Baggy Giveaway::.


Syomelkan banner GA kat bawah ni?
Haaa mcm biasalah, kali ni ibu nak joint GA lagi..
Kali ini GA by blog CheQPJoY


Sesiapa yang berminat sila terjah blog penganjur dengan klik link kat bawah ni

Nak tag sapa ye? haaaaaaa

Haaaa apa termenung lagi tu? jom selagi masa masih ada!!!
Dateline 17/03/11


Rabu, Februari 16, 2011

.::Contest Senyum Paling Ceria::.

Yuhuuu semua.... contest contest dan contest... I like.... hehehehe
Seperti yang sedia maklum setiap n3 kat blog ni adlh n32 ibu jointkan diri untuk contest2
yang dianjurkan para blogger yang baik hati..
~*~
Dan kali ini, contest anjuran blog mynameisnamee ibu sertai
Tadaaaaaaa....... :)
&
Gambar dibawah ibu pertaruhkan dalam contest ni,
Kenapa ibu tersenyum ceria dalam gambar ni?
tu tu yang kat depan ibu tu penyebab ibu tersenyum ceria, ya kerana dia
Cinta hati ibu..
Masa ni kami masih tak tinggal sebumbung walau sudah bernikah jumpa jarang sekali,
so bila cinta hati ibu datang ke tempat kerja ibu senyuman ibu pun seperti kat dalam gambar ni.
~*~
Sesiapa yang berminat nak joint contest ni sila klik link dibawah

Dan mereka2 ini yang di tag:

Selasa, Februari 15, 2011

~*~My Sleeping Angle Contest~

Salam semua....
Ibu nak joint lagi contest, kali ni ibu di tag oleh mama rayyan....
ok lah, contest ni bagi ibu sangat menarik coz di kehendaki meletakkan gambar kanak2 yang sedang diulit mimpi, tak kesah lah anak saper pun..
~*~
Haaaa... tang hadiah plak cuba tengok kat bawah ni lumayan kan???
~*~
1.Tempat pertama akan memenangi sebuah bakul lipat serbaguna yang amat kiut.


2. Tempat kedua & ketiga akan menenangi sebuah kerusi lipat untuk kanak2 yang amat comel.


3. Ader 3 hadiah saguhati akan diberikan kepada peserta yang bertuah, berupa sticker dinding pelbagai corak yang amat cantik dan sesuai untuk hiasan dinding bilik tidur, ruang tamu atau bilik tidur sendiri.


Taddaaaa... kat bawah ni gambar chenta hati ibu tengah tidoq, gambar ni masa dia ikut ibu p opis, disebabkan tak de tempat nak tidoq so atas kerusi ibu pun jadilah yerk!!!
*
*
*
*

Sesiapa yang berminat boleh lah terjah blog penganjor & klik link di bawah

Ibu nak tag:

Isnin, Februari 14, 2011

Didik Anak Mengikut Sunnah: Tips untuk Contest Qalish.com


~Salam kali ini ibu joint contest anjuran Qalish.com yang mana menganjurkan contest semperna kelahiran anakandanya Qlish Nu'man pada 20 Nov 2010~
&
~Buat pertama kalinya ibu menggunakan blogibujointcontest ini untuk menyertai contest @ ga~
[STICKY MODE SILA SCROLL KE BAWAH]



Contest kali ini adalah tentang tips / petua untuk bayi
sekiranya anda berminat sila KLIK sini!
*
*
Ibu nak tag 3 kawan ibu

~Dibawah adalah petua mendidik anak mengikut sunnah Rasulullah~

Setiap ibu bapa muslim sudah tentu kita menginginkan anak-anak membesar dengan sihat dan menjadi insan yang berguna kepada bangsa dan agama, Namun sebagai ibu bapa kita harus mencorakkan mereka sejak mereka masih bayi.


Rasulullah saw bersabda:
"Sesungguhnya setiap bayi yang lahir itu fitrah(suci). Kedua ibubapanyalah yang mendidiknya menjadi Yahudi, Nasrani atau Majusi."

Anak-anak yang dilahirkan adalah seperti kain putih,bersih. maka ibu bapalah yang membentuk anak itu samada mahu menjadi seorang yang mentaati perintah Allah swt atau sebaliknya.setiap ibubapa harus bercita-cita untuk menjadikan anak-anaknya soleh solehah. Madrasah bagi anak-anak adalah bermula dari rumahnya sendiri dan ibubapa adalah guru terbaik untuk anak-anak ditarbiyah.

Berikut adalah tips-tips yang dianjurkan dalam mendidik anak mengikiut cara Islam:

~Ketika ibu mengadung ia haruslah banyak beribadah,membaca quran, terutama surah-surah seperti Yusuf, Luqman, Yassin dan Mariam.
~Ketika bayi lahir, diazankan bagi bayi lelaki dan diqamatkan bagi bayi perempuan,masukkan manisan ke dalam mulutnya,masukkan dengan jari telunjuk kanan dan ditekan ke langit-langit dan gerakkan ke kanan dan kiri, cukur rambutnya untuk menguatkan ingatan, beri nama yang baik dan adakan aqiqah pada hari ke tujuh setelah melahirkan.
~Menyusukan bayi sendiri sehingga berumur 2 tahun dengan menjaga adab seperti berwudhuk, membaca selawat dan berzikir ketika menyusukan bayi.
~Apabila anak sudah boleh menyebut perkataan ajarlah perkataan pertama itu dengan menyebut nama "Allah". Apabila lafaz Allah yang pertama disebut maka Allah swt akan membangkitkan kita dengan wajah bercahaya seperti bulan purnama di padang masyhar nanti.
~Ajar adab-adab dan sunnah seharian seperti adab tidur, adab makan, adab tandas dan sebagainya.
~Adakan majlis ilmu seperti majlis taklim setiap hari, ceritakan kisah kehidupan nabi dan para sahabat,bentangkan takaza-takaza agama, beritahu pada anak-anak tentang usaha dakwah, tanggungjawab berdakwah sehingga anak-anak dapat menyedari kepentingan dakwah tersebut.
~Segala perbuatan atau percakapan kita dengan anak-anak, hendaklah dihubungkan dengan kebesaran Allah.

Ada 4 cara untuk meningkatkan keimanan anak-anak kita iaitu:

1. Dengan cara melihat
2. Dengan cara mendengar
3. Dengan cara berfikir
4, Dengan cara bercakap

`Anak-anak bersifat ingin tahu dan beritahu mereka ganjaran-ganjaran yang mereka terima apabila melaksanakan perintah Allah dan ceritakan juga suasana kehidupan akhirat.

~Ada 3 peringkat dalam mendidik anak

1. Peringkat bawah 7 tahun.
~ jadikan anak seperti raja, maksudnya mengikut keinginan dan cara mereka selagi tidak keterlaluan seperti dalam bergaul, bermain sesuai dengan perkembangan diri mereka..serta memberi pujian dan sanjungan pada mereka.

2. Peringakat 7-14 tahun
~ jadikan anak seperti hamba, maksudnya di waktu ini kita boleh memerintah anak-anak untuk mematuhi perintah Allah seperti bersolah dan seandainya anak-anak tidak menuruti maka kita boleh merotannya..

3. Peringkat 14 tahun ke atas
~ jadikan anak seperti kawan kita, maksudnya berkongsi segala masalah yang dihadapi anak-anak dan apa sahaja sesuai dengan umurnya. pendekatan lebih kepada mendengar permasalahan mereka dan berkongsi pendapat dengan mereka.

Mudah-mudahan dengan didikan seperti ini kita mampu melahirkan anak yang soleh-solehah,hafiz-hafizah, alim-alimah serta menjadi daei-daeiyah. InsyaAllah..



Sumber blog Mencari Redha Allah

http://www.facebook.com/notes/siti-darna-sanoesi/petua-didik-anak-mengikut-sunnah/502085047284
TAMU IBU HARI INI

orang yang datang ziarah

Chenta Hatiku

orang yang ku sayang


Labels