Sabtu, Februari 26, 2011

.:: DilaLoveAwi Giveaway ::.

Salam....
Haaa kali ini ibu di tag oleh lady D


Hahh tunggu apa lagi jom joint GA ni, syarat2nya amatlah senang.. 
tarikh tutup 28/02/11
masih sempat!!!
Ibu nak tag Puan Sri Za
&
'

Jumaat, Februari 25, 2011

.::Contest Kc: Anda Di Tembak::.



Salam ibu start joint contest lagi....
kali ni ibu joint contest anjuran Kakicandid.com
Gambar2 kandid ibu semuanya ade di Album FB ibu kalau nak lihat sila klik SINI
Sesapa yg berminat sila klik link yang ibu bagi ni ye..... haaa yang kat bawah ni
Cepat2 sblm terlambat!!!!

'

Rabu, Februari 23, 2011

.::GA:SAYA NAK HADIAH DARI MOMMY::.

SAYA NAK HADIAH DARI MOMMY


Yap... korang berminat nak sertai GA ni?
Kalau berminat meh tekan Link ni ok? link kat bawah ni...
~*~
Ok ibu nak tag


'

Ahad, Februari 20, 2011

.::1st Giveaway Sayangku Faish::.

Tadaaaaa.... GA lagikkk
Kali ni By Blog Sayangku Faish

Ok kat atas ni banner GA ni so sesiapa yang berminat & nak tahu syarat2nya boleh lah terus klik link ni ya http://faish5807.blogspot.com/2011/02/1st-giveaway-sayangku-faish.html#comment-form


Ibu nak tag Che Are



'

Sabtu, Februari 19, 2011

GIVEAWAY PERTAMA: Jom Blogwalking Contest by Abgteror

Hai kawan2 ibu... haaa kali ni ibu joint contest yang dianjurkan oleh kaum adam ni kira julung2kalinya ibu menggunakan blog contest ibu ni untuk joint contest by kaum adam... Ok tengok banner Abgteror ni smartkan?

ads


GIVEAWAY PERTAMA: Jom Blogwalking Contest Dari Abgteror Sempena 3 Bulan Berblogging
TARIKH MULA: 23 Februari 2011
TARIKH TUTUP: 23 Mac 2011
PENYERTAAN: Semua Yang Berminat (Klik pada banner)
SEBARKAN SEKARANG UNTUK PENYERTAAN!!!


Syarat Penyertaan:
Mestilah warga Asia Tenggara, tidak menggunakan auto blogwalking, tidak hisap dadah, tak buat maksiat, tak minum arak, solat jangan lupa yea, tidak pernah menderhakai kedua ibubapa, tak pernah buang bayi, tak pernah lumba haram, tak terlibat dengan masalah sosial, tak ponteng skolah dan tak pernah pecah rumah. Kalau nak folow, folow la....lau tak pun still sah penyertaan.

Cara-cara Penyertaan:
1. Ambil banner dan pamerkan ke blog anda selama kontest ini berlangsung.
2. Abgteror tak wajibkan sesiapapun untuk membuat entry atau tag rakan. (kalau nak alhamdulillah, syukur, tuhan jea yang dapat balas jasa baik anda) Abgteror benarkan untuk copy paste post ini.
3. Cara blogwalking mestilah melalui klik banner yang diberikan. (untuk memudahkan counter)
4. Abgteror mungkin akan kurangkan bw untuk tidak berlaku ketidakadilan. (bukan sombong)
5. Pemenang akan ditentukan mengikut jumlah link terbanyak dalam stat refferal.
6. Sila sahkan penyertaan anda di ruangan komen.


HADIAH:
Seorang pemenang yang telah dinilai akan memenangi Jersi Negara atau Kelab pilihan sendiri ( gred super ). Hadiah akan dipos kepada pemenang. Kalau pemenang di Kuala Lumpur atau Puchong atau Perlis sahaja yang akan dihantar sendiri oleh abgteror. Bagi peserta dari Indonesia, beri masa sikit ok. Hadiah buat pemenang ke-dua dan ke-tiga akan dipertimbangkan.



'

.::My Comel Tido Contest::.


Salam sayang..
Seperti biasa ibu nak joint contest lagi...
kali ni contest by blog littlebutterangel.blogspot.com

Dan ini lah gambar yang ibu pertaruhkan....
Ahmad Arif B. Atan Tido di kerusi opis ibu, Ciankan tido gittu tapi syomel tengok masa tu keadaan Ahmad Arif.

Nama teman: Siti Darna Sanoesi
Nama Anak teman: Ahmad Arif Bin Atan
Umur: 2 Tahun 2 bulan 5 hari (masa n3 ni dibuat)

Sesiapa yang berminat nak joint contest ni boleh lah klik link yang tertera disini


'

Jumaat, Februari 18, 2011

.::Smiley Baggy Giveaway::.


Syomelkan banner GA kat bawah ni?
Haaa mcm biasalah, kali ni ibu nak joint GA lagi..
Kali ini GA by blog CheQPJoY


Sesiapa yang berminat sila terjah blog penganjur dengan klik link kat bawah ni

Nak tag sapa ye? haaaaaaa

Haaaa apa termenung lagi tu? jom selagi masa masih ada!!!
Dateline 17/03/11


Rabu, Februari 16, 2011

.::Contest Senyum Paling Ceria::.

Yuhuuu semua.... contest contest dan contest... I like.... hehehehe
Seperti yang sedia maklum setiap n3 kat blog ni adlh n32 ibu jointkan diri untuk contest2
yang dianjurkan para blogger yang baik hati..
~*~
Dan kali ini, contest anjuran blog mynameisnamee ibu sertai
Tadaaaaaaa....... :)
&
Gambar dibawah ibu pertaruhkan dalam contest ni,
Kenapa ibu tersenyum ceria dalam gambar ni?
tu tu yang kat depan ibu tu penyebab ibu tersenyum ceria, ya kerana dia
Cinta hati ibu..
Masa ni kami masih tak tinggal sebumbung walau sudah bernikah jumpa jarang sekali,
so bila cinta hati ibu datang ke tempat kerja ibu senyuman ibu pun seperti kat dalam gambar ni.
~*~
Sesiapa yang berminat nak joint contest ni sila klik link dibawah

Dan mereka2 ini yang di tag:

Selasa, Februari 15, 2011

~*~My Sleeping Angle Contest~

Salam semua....
Ibu nak joint lagi contest, kali ni ibu di tag oleh mama rayyan....
ok lah, contest ni bagi ibu sangat menarik coz di kehendaki meletakkan gambar kanak2 yang sedang diulit mimpi, tak kesah lah anak saper pun..
~*~
Haaaa... tang hadiah plak cuba tengok kat bawah ni lumayan kan???
~*~
1.Tempat pertama akan memenangi sebuah bakul lipat serbaguna yang amat kiut.


2. Tempat kedua & ketiga akan menenangi sebuah kerusi lipat untuk kanak2 yang amat comel.


3. Ader 3 hadiah saguhati akan diberikan kepada peserta yang bertuah, berupa sticker dinding pelbagai corak yang amat cantik dan sesuai untuk hiasan dinding bilik tidur, ruang tamu atau bilik tidur sendiri.


Taddaaaa... kat bawah ni gambar chenta hati ibu tengah tidoq, gambar ni masa dia ikut ibu p opis, disebabkan tak de tempat nak tidoq so atas kerusi ibu pun jadilah yerk!!!
*
*
*
*

Sesiapa yang berminat boleh lah terjah blog penganjor & klik link di bawah

Ibu nak tag:

Isnin, Februari 14, 2011

Didik Anak Mengikut Sunnah: Tips untuk Contest Qalish.com


~Salam kali ini ibu joint contest anjuran Qalish.com yang mana menganjurkan contest semperna kelahiran anakandanya Qlish Nu'man pada 20 Nov 2010~
&
~Buat pertama kalinya ibu menggunakan blogibujointcontest ini untuk menyertai contest @ ga~
[STICKY MODE SILA SCROLL KE BAWAH]



Contest kali ini adalah tentang tips / petua untuk bayi
sekiranya anda berminat sila KLIK sini!
*
*
Ibu nak tag 3 kawan ibu

~Dibawah adalah petua mendidik anak mengikut sunnah Rasulullah~

Setiap ibu bapa muslim sudah tentu kita menginginkan anak-anak membesar dengan sihat dan menjadi insan yang berguna kepada bangsa dan agama, Namun sebagai ibu bapa kita harus mencorakkan mereka sejak mereka masih bayi.


Rasulullah saw bersabda:
"Sesungguhnya setiap bayi yang lahir itu fitrah(suci). Kedua ibubapanyalah yang mendidiknya menjadi Yahudi, Nasrani atau Majusi."

Anak-anak yang dilahirkan adalah seperti kain putih,bersih. maka ibu bapalah yang membentuk anak itu samada mahu menjadi seorang yang mentaati perintah Allah swt atau sebaliknya.setiap ibubapa harus bercita-cita untuk menjadikan anak-anaknya soleh solehah. Madrasah bagi anak-anak adalah bermula dari rumahnya sendiri dan ibubapa adalah guru terbaik untuk anak-anak ditarbiyah.

Berikut adalah tips-tips yang dianjurkan dalam mendidik anak mengikiut cara Islam:

~Ketika ibu mengadung ia haruslah banyak beribadah,membaca quran, terutama surah-surah seperti Yusuf, Luqman, Yassin dan Mariam.
~Ketika bayi lahir, diazankan bagi bayi lelaki dan diqamatkan bagi bayi perempuan,masukkan manisan ke dalam mulutnya,masukkan dengan jari telunjuk kanan dan ditekan ke langit-langit dan gerakkan ke kanan dan kiri, cukur rambutnya untuk menguatkan ingatan, beri nama yang baik dan adakan aqiqah pada hari ke tujuh setelah melahirkan.
~Menyusukan bayi sendiri sehingga berumur 2 tahun dengan menjaga adab seperti berwudhuk, membaca selawat dan berzikir ketika menyusukan bayi.
~Apabila anak sudah boleh menyebut perkataan ajarlah perkataan pertama itu dengan menyebut nama "Allah". Apabila lafaz Allah yang pertama disebut maka Allah swt akan membangkitkan kita dengan wajah bercahaya seperti bulan purnama di padang masyhar nanti.
~Ajar adab-adab dan sunnah seharian seperti adab tidur, adab makan, adab tandas dan sebagainya.
~Adakan majlis ilmu seperti majlis taklim setiap hari, ceritakan kisah kehidupan nabi dan para sahabat,bentangkan takaza-takaza agama, beritahu pada anak-anak tentang usaha dakwah, tanggungjawab berdakwah sehingga anak-anak dapat menyedari kepentingan dakwah tersebut.
~Segala perbuatan atau percakapan kita dengan anak-anak, hendaklah dihubungkan dengan kebesaran Allah.

Ada 4 cara untuk meningkatkan keimanan anak-anak kita iaitu:

1. Dengan cara melihat
2. Dengan cara mendengar
3. Dengan cara berfikir
4, Dengan cara bercakap

`Anak-anak bersifat ingin tahu dan beritahu mereka ganjaran-ganjaran yang mereka terima apabila melaksanakan perintah Allah dan ceritakan juga suasana kehidupan akhirat.

~Ada 3 peringkat dalam mendidik anak

1. Peringkat bawah 7 tahun.
~ jadikan anak seperti raja, maksudnya mengikut keinginan dan cara mereka selagi tidak keterlaluan seperti dalam bergaul, bermain sesuai dengan perkembangan diri mereka..serta memberi pujian dan sanjungan pada mereka.

2. Peringakat 7-14 tahun
~ jadikan anak seperti hamba, maksudnya di waktu ini kita boleh memerintah anak-anak untuk mematuhi perintah Allah seperti bersolah dan seandainya anak-anak tidak menuruti maka kita boleh merotannya..

3. Peringkat 14 tahun ke atas
~ jadikan anak seperti kawan kita, maksudnya berkongsi segala masalah yang dihadapi anak-anak dan apa sahaja sesuai dengan umurnya. pendekatan lebih kepada mendengar permasalahan mereka dan berkongsi pendapat dengan mereka.

Mudah-mudahan dengan didikan seperti ini kita mampu melahirkan anak yang soleh-solehah,hafiz-hafizah, alim-alimah serta menjadi daei-daeiyah. InsyaAllah..



Sumber blog Mencari Redha Allah

http://www.facebook.com/notes/siti-darna-sanoesi/petua-didik-anak-mengikut-sunnah/502085047284

"Contest Campaign Tak Nak Buang Bayi"

Waaaa.... Bagus3 pihak penganjur adakan contest ni,
Kena pulak dengan hari ini, hari non-muslim menyambut hari kekasih yang kebanyakkan muslim hari ini terikut2 agenda barat tu...
~*~
Ok 3 langkah terbaik untuk mengatasinya:~

  1. DIDIKAN AGAMA: Ini adalah yang paling penting diantara langkah2 pencegahan, walaupun adakalanya didikan agama telah cukup diterap sedari kecil namun kemungkinan bilangan remaja yang terjebak ke masalah hamil luar nikah & buang bayi dapat dikurangkan.
  2. PERANAN & PANTAU: Peranan ibubapa adalah yang menjadi tunggak utama kepada anak2 remaja masakini, tidak dinafikan semua ibubapa mahu melihat anak mereka cemerlang dalam segala aspek namun kadang kala mereka terlupa untuk memantau kegiatan anak2 di luar mereka.
  3. BELAJAR MENERIMA: Seandainya masalah ini berlaku kepada keluarga anda (nauzubillah), belajarlah menerima ketelanjuran mereka, bukan bermakna terima apa yang mereka telah lakukan, namun usahlah dipukul @ dihalau mereka kerana 2 tindakan tadi yang menyebabkan mereka buang bayi mereka setelah dilahirkan. Sebaiknya tegur, nasihat mereka secara berhemah dan yang terbaik hantar mereka ke pusat2 perlindungan wanita @ remaja seperti Raudatus Sakinah & KEWAJA!
Insyaallah langkah2 diatas sedikit sebanyak dapat membantu mengurangkan gejala pembuangan bayi...

Kepada kawan2 yang berminat nak sumbang idea untuk langkah2 mengatasi masalah ini boleh lah klik blog yang menganjurkan seperti di link: http://hezrinacontestngiveaway.blogspot.com/2011/02/contest-kempen-tak-nak-buang-bayi.html disini sambil joint contest!!!

"Special Giveaway From Moscow"

Hoyyeee ibu nak joint GA "Special Giveaway From Moscow"
Yukkk yukkk teman2!!!


Syarat-syaratnya
  1. Peserta mesti mempunyai blog (kalau tidak camana nak tag member kan?)
  2. Anda dijemput menjadi follower http://norakhtar.blogspot.com (tiada paksaan)
  3. Post satu entry ttg giveaway ini di dlm blog anda "Special Giveaway from Moscow" dan link kpd blog ini ( copy syarat penyertaan dr no-1 hingga seterusnya)..dan kalau rajin letak enty berkaitan di sidebar blog anda..kalau tak rajin..tak payah..tak nak paksa..:)
  4. Tag 5 orang rakan blog anda(nak tag lebih pun takpe) dan pastikan mereka tahu diri mereka telah di tag.
  5. Tinggalkan komen ikhlas anda tentang (1) kebaikan giveaway dan (1) keburukan giveaway di bahagian komen kat bawah ini beserta URL blog anda supaya senang saya contact.
  6. Giveaway ini bermula petang ini hingga 28 Feb 2011.
Pesanan Penaja..cewahhhh!!!
  • Jika anda rasa giveaway ini membebankan..atau membuang masa anda..takyah susah2 nak join.. Semua ini hanya untuk suka2 sahaja
  • Cara penghantaran hadiah akan dibincangkan selepas pemenang dapat ditemui.
  • 5 peserta akan menerima 2 hadiah dari saya.
  • Pertukaran hadiah diantara pemenang boleh dilakukan suka sama suka.

KEBAIKAN

~Bagi ibu disamping menambah kenalan dapat juga kita berkenal2an sesama kita, bertukar2 pandangan dan mengeratkan silaturrahim... Insyaallah!

KEBURUKAN

~Rasanya takde keburukan sbb semua yang menganjurkan GA @ Contest semua berniat baik~(boleh ke ibu jawab mcm tu)

Ibu Nak Tag:

Sabtu, Februari 12, 2011

~*~Mari Membaca Giveaway~*~

Mari membaca giveaway?
huhuhu ibu memang suka membaca...
so
ibu jointlah GA ni... siapa berminat boleh INTAI blog penganjur!

&
Ok ibu memilih katogeri "RUMAH TANGGA"
buku pilihan ibu adalah jeng jeng jeng...
*
*
*
*

Kenapa ibu pilih buku ini, kerana ibu sedaya upaya untuk menjadi isteri yang terbaik
untuk suami ibu, walaupun masih tak tertunai niat baik ibu itu.
jangan marah ye kaum hawa yang lain..
ibu suka buku ni sbb ade kena mengena dengan perjalanan hidup ibu... walaupun buku ini membuat kebanyakkan para isteri resah...
&
Ibu ade cerita untuk tatapan semua..

Dialog sepasang suami isteri di sebuah kedai buku:

Suatu petang di gedung buku kelihatan satu pasangan suami isteri sedang berbaris untuk menunggu giliran bagi membuat pembayaran. Ada sedikit perbualan antara mereka…

Suami : Awak ambil buku apa?

Isteri : Novel.. ni ha.. Salju Sakinah. Novel Zaid Akhtar.. Dah lama release tapi belum pernah baca lagi.. Abang pulak ambil buku apa?

Suami : Abang ambil dua.. yang satu ni Sakinah . Buku Ustaz Ubaidillah Alias yang tulis novel Warkah Cinta Berbau Syurga tu.. Abang cari sambungan dia Kala Cinta dan Wahyu Bersatu.. tapi takde lagi.. mungkin belum release kot..

Isteri : Habis lagi satu abang ambil buku apa?

Suami : Err.. emm buku ni..

Isteri : Hah! buat apa beli buku ni…!?

Suami : Takde ape.. saje nak baca apa isi kandungan dia.

Isteri : Tapi untuk apa.. mesti ada sebabkan..?

Suami : Aik..! sebelum ni takde tanya pun apa sebab beli buku…

Isteri : Memang.. tapi buku ni lain sikit.. saya nak juga tahu.. apa yang buat abang terasa nak ambil buku ni?

Suami : Loh!.. sungguh laa takde ape.. saje nak baca.. salah ke?

Isteri : Tidaklah salah.. tapi musyhkil.. manalah tau kalau dah ada pasang niat.. itu sebab nak mendalami tuh.. kan?

Suami : Ish.. tak terfikir pun…… er.. buat masa ni lah hehe..

Isteri : Hah Tengok! ada niatlaa tuh…

Suami : Sungguh.. Tidak.. gurau jee tu.. boleh ye abang ambil buku ni.. cover dia cantiklah….

{buku diatas yg si suami mahu beli}

~Contest Mimik Muka terbaik~


Seperti biasa la kan ibu yang memang suka joint contest ni mengjointkan diri untuk contest "mimik muka terbaik" by cik Aya Isma.

~*~
Ok la kat bawah ni 6 gambar ibu yang masih segar lagi walaupun tuan punya gambar tak sesegar gambar tu, hehehe 66 mimik muka tu adalah muka ibu sendiri lah, harap2 cik Aya Isma suka...
66 gambar ni gak ade moodnya * Sengal * blurr * Lapaq * kompius * Tenang * cium

~*~
Ibu nak tag kawan ibu



Jumaat, Februari 11, 2011

LUCKY DRAW LITTLE CUTE ANIMAL 2011

Salam
Syomel2kan 5 ekoq binatang kat bawah ni kan?

Nak? kalau nak jom joint ibu menjointkan diri untuk contest kat
bawah ni
*
*
*


Pesanan ibu: Jangan tunggu lama-lama, nanti lama-lama tarikh tutup menjelang!!!


'Jom Join!! HAPPY BIRTHDAY GIVEAWAY'


Haiii selamat pagi....
kawan2 ibu jom joint GA ni,
~*~
untuk melengkapi syarat2 GA ni ibu di kehendaki buat beberapa perkara antaranya menjadi follower kepada 2 blog ni:~
Ibu nak tag: RASHATIE
&
Ibu juga perlu menjawab 2 soklan di bawah...... ibu jawab ya?
  1. Ape hadiah yg korang akan belikan kpda parents korang time besday diorang?? (for your mum's n your dad's) (if korang punye bajet just RM200) ~Jawapannya: Selalunya ibu suka belikan mak ibu baju, kasut & handbeg & bapak pulak ibu kalau boleh nak belikan dia kemeja dan seluar slack (Tapi... mereka telah meninggal dunia-Alfatehah!)
  2. Ape hadiah yg pling special yg korang penah dpt?? sertakan pic! ~Jawapannya: Ahmad Arif B. Atan~ Inilah HADIAH paling berharga anugerah dari yang MAHA ESA ALLAH SWT~ Alhamdulillah!
~*~Kat bawah ni gambar Hadiah special ibu~*~
Boleh ke jawapan2 ibu ni harap2 pihak penganjur terima :)
Harap2 ibu sudah memenuhi syarat2nya..
sesiapa berminat silalah TERJAH blog penganjur.
Tarikh akhir penyertaan seperti tertera di banner GA!



Khamis, Februari 10, 2011

~*~Ibu Hadif Giveaway 1/2011~*~

Hai... ibu tadi singgah blog Zura & terjumpa pasal GA ni,
So ibu pun nak mencuba nasiblah...
Sesiapa yang berminat bolehlah ziarah blog penganjur!!!
Tarikh tutup 1/03/2011

~*~


Rabu, Februari 09, 2011

"Mummy Nak Kasi Giff Lagi"

Waaaaaa... Baiknya pengajur blog pondok kecilku...
Nak kasi giff lagi tu,...

apa pun dengan kemurahan hati mummy ni ibu doakan semoga rezki mummy sekuarga melimpah ruah...Amin!!!

Ibu nak tag kawan2 blogger ibu:
Siapa nak joint klik la SINI ya...

Contest Menangi Set Sauna Diamon, Cek Tunai & 5 Hadiah Misteri


salam semua,
Ok kali ni ibu joint contest by E-shop@Wish's
~*~
Kawan2 ibu mesti biasa bersauna @ memiliki sauna sendiri dirumahkan?
bagi yg tak ade sauna sendiri inilah masanya untuk kalian mencuba nasib dengan joint contest ni,
Siapa yang berminat nak joint contest ni sila KLIK sini!
Dan kalau x nak joint pon korang boleh window shopping kat blog E-shop@Wish's.
~*~
Ini antara jenis2 sauna yang ditawarkan dengan harga berpatutan



Set Sauna Jade FIR:
1. Sauna Tent
2. Remote Control
3. panel Pemanas Far Infrared
4. 2 Kayu Penegak Sauna Tent
5. Kerusi Lipat
6. Pengurut Kaki

KEISTIMEWAAN SAUNA JED FIR:
~Mudah dilipat dan dipasang serta boleh dibawa ke mana-mana
~Boleh dikawal masa antara 5-30 minit...Mengikut kemampuan anda
~Kain tebal dan kalis air
~Terdapat dalam tiga pilihan warna iaitu putih, pink dan biru.
~Paling terkini di pasaran!
~Jaminan produk selama 1 tahun.
~Terdapat dalam tiga warna menawan: pink, silver dan biru.

Untuk mengatahui lebih lanjut tentang sauna klik sini

Opssss... hampir ibu terlupa kepada yang nak joint contest tarikh tutup pada 15/02/11...Harap maklum!!!

~*~GA MUMMY DANNY~*~

Waaa...... GA mummy Danny!!!
Seperti biasa ibu memang suka joint contest & ga
kali ni by blog pondokkecilku-ibu!
~*~
So kepada kawan2 ibu yang berminat sila berkunjung ke blog:~


Hadiah2 yang ditawarkan amatlah menarik, so apa tunggu lagi? tak salahkan mencuba nasib?
Selamat menyertai...

Tarikh akhir penyertaan 02/03/11


Selasa, Februari 08, 2011

~NANNIE'S PASSION GIVEAWAY~

Contest & Giveaway lagi hehehe
ok ini contest by NANNIE'S PASSION!!!

Sesiapa yang berminat sila lah jengok blog NANNIE'S PASSION ye,
klik je kat sini----->> "Nannie's Passion"

Hadiah2nya seperti yang ibu letak gambar di bawah ni ye




Tarikh tutup penyertaan 12 Feb 2011

~*~Ole-ole Bali Giveaway~*~

Salamun Alaik!!!
Yukk ibu ngajain joint ini GA....

~*~Ole-ole Bali Giveaway~*~

Heheh ibu dah jd org seberang... ok eceli ibu nak ajak tentawan ibu joint GA ni.
sapa berminat silalah klik sini ye!
~Tarikh Tutup 28 FEb 2011~


'Guess The Baby's Weight Contest'.

hoyyeeee... Jom kita joint contest teka berat baby kepada penganjur....
Nama babynya Ariff... ehh sama plak macam nama anak ibu "Arif" tapi 1 f je.
ok terus kepada tujuan asal....
kepada sesiapa yang berminat sila klik SINI ye.

Ok melihat pada gambar baby Ariff yang bam2 tu ibu rasa berat dia 11kg above la..
boleh ke teka macam tu? boleh la ye... harap2 betul atau paling tidak pun hampir2 lah!

Ibu nak tag teman blogger ibu

kawan2 ibu jgn lupa plak tarikh contest ni bermula dari 1 FEB 2011-28 FEB 2011.

tata!!!

‘Senang & Menang with Puteri Katek!!’


Wokehh,,
Ini contest lagi manyak senang...
contest ni anjuran blog puteri-katek.blogspot.com !!!

Tadi masa ibu lompat dari satu blog ke blog yang lain ibu terjumpa adenya contest ni dari blog

Resepi ringkas ibu
*
~*~TEMPOYAK KACAU PUCUK PAKU + PETAI~*~

~gambar ni ehsan incik google, tp mmg serupa~

Bahan-bahan A

1/2 biji bawang merah ditumbuk
kunyit hidup (sebesar ibu jari) ditumbuk
1/2 gengam ikan bilis di tumbuk
1 btg Serai di titik
1 helai daun kunyit di carik2
1 cawan air


Bahan-bahan B

1 ikat pucuk paku
petai (ikut selera)

Cara-cara

Masukkan bahan-bahan A kedalam kuali masak sehingga mendidih kemudian masukkan bahan-bahan B, gaul sebati dan pucuk paku nampak layu tutup api kemudia hidangkan bersama nasi panas......

Ringkaskan resepi ni.... cubalah!

Sodapppp 1st time ibu makan, ibu + nasi 3 pinggan tau tak tipu ni heheheeh..

Ibu nak tag sorang kawan blogger ibu yang baru je nak kenal2



Ermm... untuk mengatahui syarat2nya korang klik kat sini ye--->> (^:^)
Jom lah tunggu apa lagi???
Tarikh tutup 14 Feb 2011


Isnin, Februari 07, 2011

~Tupperware Kakakshop nak bagi Tupperware Percuma~

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh!!!
Selamat malam kawan2, kali ni ibu nak joint contest by Kakakshope.

Hadiah-hadiahnya cukup menarik tapi itu tak penting kan? yang penting kita boleh berkenal-kenalan dan merapatkan ukhwah fi sabilillah.
*
Untuk menyertainya silalah klik SINI ya..
Syarat2nya tak banyak dan tak rumit so tunggu apa lagi jom lah joint sama...
Jumpa di sana........
*
Ops jangan lupa tarikh tutup adalah seperti yang tertera di bawah
7 April 2011
^;^


Chanteq's 1st Giveaway

Salam kawan2 Ibu....
Jom joint giveaway yang ibu baru je joint ni, hadiah2nya banyak dan menarik... x caya cuba tengok senarai hadiah di bawah ni...




Ekstravaganza Kombo A
  • Shimmering Body Lotion Guess Gold
  • Shimmering Wash Shampooing Guess Gold (more info about dis product plz click here.)
Ekstravaganza Kombo B
  • Pink Grapefruit Pure Body Lotion from The Body Shop
  • Liquid Lipgloss Colour Uptown Visions
  • Trial Pack Face Lifting Cream Bio Essence
Ektravaganza Kombo C
  • Trial Set Pack Bobby Brown (1x Hydrating Face Cream, 1x Hdrating Eye Cream, 1x Soothiong Face Tonic)
  • 2x Bottle One Drop Perfume
  • Liquid Lipgloss Colour Uptown Visions
Ekstravaganza Kombo D
  • Trial Set Pack Kerastase Resistance (1x Bain de Force , 1x Ciment Anti-Usure ) more info about dis product plz click here.
  • Liquid Lipgloss Colour Uptown Visions
  • Eyeshadow Revlon Matte
  • 3x Trial Set Bottle One Drop Perfume
Ektravaganza Kombo E
  • Trial Pack Vichy Laboratories (1x UV Active, 1x Thermal Fix Essence, 1x Normaderm Nuit) more info about dis product, plz click here.
  • Trial Pack La Rose Blanche Paris (1x Anti Oxidant Whitening Treatment Cleanser, 1x Golden Ion Cleansing Powder, 1x Golden Ion Night Cream 24K) more info about dis product plz clik here.
  • Liquid Lipgloss Colour Uptown Visions
  • Clinique Cream Gel Hydrating (All about eye, reduces puff, circles)
Ekstravaganza Kombo F
  • Powder Brush Voce Moda
  • Krim Pencerah Shurah
  • Liquid Lipgloss Colour Uptown Visions
Ekstravaganza Kombo G
  • Kain Alas Meja dari Bali
  • Sebatang Pen Kraftangan dari Bali
  • Note Pad Berwarna
  • Frame Vintage from KK Home Deco
So apa tunggu lagi jom lah joint ibu mengjointkan diri untuk giveaway ni.....pelbagai hadiah menarik menanti anda. sape berminat bleh Klik {sini}untuk keterangan lanjut!!!
Tapi jangan lupa ye...
Tarikh tutup penyertaan adalah pada 15/02/2011
Pemenang akan diumumkan pada 17/02/2011
Kasih Ibu Arif :)

Ahad, Februari 06, 2011

~Antara contest-contest yang ibu dah joint~







TAMU IBU HARI INI

orang yang datang ziarah

Chenta Hatiku

orang yang ku sayang


Labels