Selasa, Februari 08, 2011

‘Senang & Menang with Puteri Katek!!’


Wokehh,,
Ini contest lagi manyak senang...
contest ni anjuran blog puteri-katek.blogspot.com !!!

Tadi masa ibu lompat dari satu blog ke blog yang lain ibu terjumpa adenya contest ni dari blog

Resepi ringkas ibu
*
~*~TEMPOYAK KACAU PUCUK PAKU + PETAI~*~

~gambar ni ehsan incik google, tp mmg serupa~

Bahan-bahan A

1/2 biji bawang merah ditumbuk
kunyit hidup (sebesar ibu jari) ditumbuk
1/2 gengam ikan bilis di tumbuk
1 btg Serai di titik
1 helai daun kunyit di carik2
1 cawan air


Bahan-bahan B

1 ikat pucuk paku
petai (ikut selera)

Cara-cara

Masukkan bahan-bahan A kedalam kuali masak sehingga mendidih kemudian masukkan bahan-bahan B, gaul sebati dan pucuk paku nampak layu tutup api kemudia hidangkan bersama nasi panas......

Ringkaskan resepi ni.... cubalah!

Sodapppp 1st time ibu makan, ibu + nasi 3 pinggan tau tak tipu ni heheheeh..

Ibu nak tag sorang kawan blogger ibu yang baru je nak kenal2



Ermm... untuk mengatahui syarat2nya korang klik kat sini ye--->> (^:^)
Jom lah tunggu apa lagi???
Tarikh tutup 14 Feb 2011


2 ulasan dr mereka yg cute:

putERi-kAtEk berkata...

waaaa...ini masakan org negeri sembilan kan?? waaaa suka!!!

Ibu Arif Atan berkata...

Tuan puteri, mungkin la.. tapi ni resepi my lalink ajar, katanya ni masakan perak!!! kalau ibu masak lauk ni tak yah ade lauk lain tak pe...

Catat Ulasan

TAMU IBU HARI INI

orang yang datang ziarah

Chenta Hatiku

orang yang ku sayang


Labels